Sinhala: HORDI – Download – Leaflets 2

HORDI - LOGO

ලිපිනය : තැ.පෙ. 11, ගන්නෝරුව පාර, පේරාදෙණිය, ශ්‍රී ලංකා

දුරකථන: +94 812 388011-12-13

විද්‍යුත් තැපෑල: director.hordi@doa.gov.lk

ෆැක්ස්: +94 812 388234

HORDI - LOGO

ලිපිනය : තැ.පෙ. 11, ගන්නෝරුව පාර, පේරාදෙණිය, ශ්‍රී ලංකා

විද්‍යුත් තැපෑල: director.hordi@doa.gov.lk

දුරකථන : +94 812 388011-12-13

ෆැක්ස්: +94 812 388234

ලිපිනය : තැ.පෙ. 11, ගන්නෝරුව පාර, පේරාදෙණිය, ශ්‍රී ලංකා

විද්‍යුත් තැපෑල: director.hordi@doa.gov.lk

දුරකථන : +94 812 388011-12-13

ෆැක්ස්: +94 812 388234

බාගතකිරීම් - අත් පත්‍රිකා

බාගතකිරීම් - අත් පත්‍රිකා

  • කරවිල වගාව
  • මාළු මිරිස් වගාව
  • නිර්දේශිත බෝංචි ප්‍රභේද
  • වැටකොළු වගාව
  • මෑ වගාව
  • දේශීය වැල් අල ප්‍රභේද සහ වගා තොරතුරු
  • කිරිඅල
  • මඤ්ඤොක්කා
  • තක්කාලි
  • එළවළු ප්‍රභේද
  • පළිබෝධනාශකයක් ලෙස අනෝදා ඇට නිස්සාරකය
  • ගෙවතු වගාවේ පළිබෝධ පාලනය
  • ඉල් මැස්සා පාලනය කරමු
  • පත්‍ර කණින්නා පාලනය
  • වට්ටක්කා බෝගයේ පත්‍ර කහවීමේ රෝගය පාලනය
  • මුල ගැටති වටපණු හානිය පාලනය
  • බෝංචි වගාවේ වෛරස් රෝග පාලනය
  • පළතුරු මැස්සා පාලනය කරමු
  • පැපොල් පිටිමකුණා පාලනයට කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුවෙන් පරපොෂිතයෙක්
  • බටු කරටි සහ ගෙඩි විදින්නා පාලනය
  • ගෝවා වගාවේ පලිබෝධ පාලනය
  • තක්කාලි වගාවේ පළිබෝධකයෝ
  • පළිබෝධ මර්ධනය සදහා කොහොඹ ඇට ජල නිස්සාරකය
  • බැක්ටීරියා හිටුමැරීමේ රෝගය
  • එළවළු වගාවේ මහා පෝෂක ඌනතා ලක්ෂණ
  • කුඩා පත්‍ර රෝගය
  • එළවළු වගාවේ ඉල් මැස්සා පාලනය කරමු
  • ආහාර පර්යේෂණ ඒකකය
  • මඤ්ඤොක්කා සහ බතල ආශ්‍රිත නිෂ්පාදන
  • වට්ටක්කා සාර රසය
  • රික්තක විජලනය මගින් පලතුරු වියළීම
  • ග්ලයිසිමික් දර්ශකය ගැනත් සිතා බලමු
  • ආහාර ඇසුරුම්
  • ආහාර ඇසුරුම් ලේබල් කිරීම
  • කොස් ආශ්‍රිත නිෂ්පාදන
  • සහල් පිටි නිෂ්පාදන කිහිපයක්
  • නිරෝගී දිවියක් සදහා බත් සහ සහල් පිටි ආහාර වලට පුරුදු වෙමු
  • බිම්මල් පවුඩර් සහ සොසේජස්
  • ඌන භාවිත පලතුරු වැඩිපුර පරිබෝජනය කරමු
  • අල බෝග ආහාරයට ගැනීමේදී ඔබ දැනගත යුතු දෑ
  • රස ගුණ පිරි සෝයා ආහාර
  • එළවලු අස්වැන්න නෙළාගැනීමට සුදුසු අවස්ථාව හදුනාගනිමු
  • ආහාර නිෂ්පාදන ක්ෂේත්‍ර
  • අප ඔබ වෙත සපයන සේවාවන්
  • පසු අස්වනු තාක්ෂණය
  • රසගුණ පිරි ලබු ආහාර
  • ආහාර පර්යේෂණ ඒකකය
  • ඉහළ ගුණත්වයෙන් යුත් මඤ්ඤොක්කා තීරු/ පෙති
  • කැකිරි වලින් ජෙලි
  • දෙහි ආශ්‍රිත නිෂ්පාදන සකසමු
  • වට්ටක්කා ආශ්‍රිත බේකරි නිෂ්පාදන
  • සහල් වලින් මිල්ක් ෂේක්

 

  • පස් පරික්ෂා කර පොහොර නිර්දේශ කිරීම
  • නිවැරදිව පස් සාම්පලයක් ලබාගෙන වගාවට පෙර පස පරික්ෂා කර ගනිමු
  • ගුණාත්මයෙන් ඉහල කොම්පෝස්ට් පොහොර සාදමු
  • මධ්‍යම විශ්ලේෂණ රසායනාගාරය – කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව
  • කාබනික එළවළු වගාව
  • ඒකාබද්ධ පැළෑටි පෝෂණය
  • ඔයිස්ටර් බිම්මල් ලී කුඩු මත වගා කරමු
  • පිඳුරු මත වගා කරන ඔයිස්ටර් බිම්මල්
  • බිම්මල් වලින් රසවත් කෑම
  • බිම්මල් පවුඩර් සහ සොසේජස්
  • ලී කුඩු මාධ්‍යය මත ඔයිස්ටර් බිම්මල් වගාවේ ලාභ අලාභ විශ්ලේෂණය 
  • ගජමුතු බිම්මල් වගාව
  • යන්ත්‍ර භාවිතයෙන් ඔයිස්ටර් බිම්මල් වගා කරමු
  • පිඳුරු බිම්මල් මාතෘ බීජ වලින් විකුණුම් බීජ සාදා ගැනීම
  • සූකිරි බිම්මල්
  • මී මැස්සන්ට වැළදෙන වෛරස් රෝගී තත්ත්වයන්
  • අඩු පිරිවැයකින් ගුණාත්මක බීජ අර්තාපල් නිෂ්පාදනය කිරීම
  • අර්තාපල් කුළුණු මගින් G1 හා G2 බීජ නිෂ්පාදනය
  • බීජ අර්තාපල් නිෂ්පාදනය සරල ද්‍රව වගා පද්ධතියක්
  • එළවළු වගාවේ ප්‍රධාන වල් පැළෑටි
  • ආයතනික කාර්යභාරය