Sinhala: HORDI – Download – Leaflets 2 ලිපිනය : තැ.පෙ. 11, ගන්නෝරුව පාර, පේරාදෙණිය, ශ්රී ලංකා දුරකථන: +94 812 388011-12-13 විද්යුත් තැපෑල: director.hordi@doa.gov.lk ෆැක්ස්: +94 812 388234 English தமிழ் English தமிழ் E த ලිපිනය : තැ.පෙ. 11, ගන්නෝරුව පාර, පේරාදෙණිය, ශ්රී ලංකා විද්යුත් තැපෑල: director.hordi@doa.gov.lk දුරකථන : +94 812 388011-12-13 ෆැක්ස්: +94 812 388234 ලිපිනය : තැ.පෙ. 11, ගන්නෝරුව පාර, පේරාදෙණිය, ශ්රී ලංකා විද්යුත් තැපෑල: director.hordi@doa.gov.lk දුරකථන : +94 812 388011-12-13 ෆැක්ස්: +94 812 388234 බාගතකිරීම් - අත් පත්රිකා බාගතකිරීම් - අත් පත්රිකා << ආපසු බෝගපළිබෝධ සහ රෝගආහාර පර්යේෂණමධ්යම විශ්ලේෂණ රසායනාගාරබිම්මල්වෙනත්බෝග කරවිල වගාව E සි த මාළු මිරිස් වගාව E සි த නිර්දේශිත බෝංචි ප්රභේද E සි த වැටකොළු වගාව E සි த මෑ වගාව E සි த දේශීය වැල් අල ප්රභේද සහ වගා තොරතුරු E සි த කිරිඅල E සි த මඤ්ඤොක්කා E සි த තක්කාලි E සි த එළවළු ප්රභේද E සි த E සි த පළිබෝධ සහ රෝග පළිබෝධනාශකයක් ලෙස අනෝදා ඇට නිස්සාරකය E සි த ගෙවතු වගාවේ පළිබෝධ පාලනය E සි த ඉල් මැස්සා පාලනය කරමු E සි த පත්ර කණින්නා පාලනය E සි த වට්ටක්කා බෝගයේ පත්ර කහවීමේ රෝගය පාලනය E සි த මුල ගැටති වටපණු හානිය පාලනය E සි த බෝංචි වගාවේ වෛරස් රෝග පාලනය E සි த පළතුරු මැස්සා පාලනය කරමු E සි த පැපොල් පිටිමකුණා පාලනයට කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුවෙන් පරපොෂිතයෙක් E සි த බටු කරටි සහ ගෙඩි විදින්නා පාලනය E සි த ගෝවා වගාවේ පලිබෝධ පාලනය E සි த තක්කාලි වගාවේ පළිබෝධකයෝ E සි த පළිබෝධ මර්ධනය සදහා කොහොඹ ඇට ජල නිස්සාරකය E සි த බැක්ටීරියා හිටුමැරීමේ රෝගය E සි த එළවළු වගාවේ මහා පෝෂක ඌනතා ලක්ෂණ E සි த කුඩා පත්ර රෝගය E සි த එළවළු වගාවේ ඉල් මැස්සා පාලනය කරමු E සි த ඉල්මැස්සා හා පළතුරු මැස්සා පාලනය E සි த E සි த E සි த E සි த ආහාර පර්යේෂණ ආහාර පර්යේෂණ ඒකකය E සි த මඤ්ඤොක්කා සහ බතල ආශ්රිත නිෂ්පාදන E සි த වට්ටක්කා සාර රසය E සි த රික්තක විජලනය මගින් පලතුරු වියළීම E සි த ග්ලයිසිමික් දර්ශකය ගැනත් සිතා බලමු E සි த ආහාර ඇසුරුම් E සි த ආහාර ඇසුරුම් ලේබල් කිරීම E සි த කොස් ආශ්රිත නිෂ්පාදන E සි த සහල් පිටි නිෂ්පාදන කිහිපයක් E සි த නිරෝගී දිවියක් සදහා බත් සහ සහල් පිටි ආහාර වලට පුරුදු වෙමු E සි த බිම්මල් පවුඩර් සහ සොසේජස් E සි த ඌන භාවිත පලතුරු වැඩිපුර පරිබෝජනය කරමු E සි த අල බෝග ආහාරයට ගැනීමේදී ඔබ දැනගත යුතු දෑ E සි த රස ගුණ පිරි සෝයා ආහාර E සි த එළවලු අස්වැන්න නෙළාගැනීමට සුදුසු අවස්ථාව හදුනාගනිමු E සි த ආහාර නිෂ්පාදන ක්ෂේත්ර E සි த අප ඔබ වෙත සපයන සේවාවන් E සි த පසු අස්වනු තාක්ෂණය E සි த රසගුණ පිරි ලබු ආහාර E සි த ආහාර පර්යේෂණ ඒකකය E සි த ඉහළ ගුණත්වයෙන් යුත් මඤ්ඤොක්කා තීරු/ පෙති E සි த කැකිරි වලින් ජෙලි E සි த දෙහි ආශ්රිත නිෂ්පාදන සකසමු E සි த වට්ටක්කා ආශ්රිත බේකරි නිෂ්පාදන E සි த සහල් වලින් මිල්ක් ෂේක් E සි த මධ්යම විශ්ලේෂණ රසායනාගාර පස් පරික්ෂා කර පොහොර නිර්දේශ කිරීම E සි த නිවැරදිව පස් සාම්පලයක් ලබාගෙන වගාවට පෙර පස පරික්ෂා කර ගනිමු E සි த ගුණාත්මයෙන් ඉහල කොම්පෝස්ට් පොහොර සාදමු E සි த මධ්යම විශ්ලේෂණ රසායනාගාරය – කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව E සි த කාබනික එළවළු වගාව E සි த ඒකාබද්ධ පැළෑටි පෝෂණය E සි த E සි த බිම්මල් ඔයිස්ටර් බිම්මල් ලී කුඩු මත වගා කරමු E සි த පිඳුරු මත වගා කරන ඔයිස්ටර් බිම්මල් E සි த බිම්මල් වලින් රසවත් කෑම E සි த බිම්මල් පවුඩර් සහ සොසේජස් E සි த ලී කුඩු මාධ්යය මත ඔයිස්ටර් බිම්මල් වගාවේ ලාභ අලාභ විශ්ලේෂණය E සි த ගජමුතු බිම්මල් වගාව E සි த යන්ත්ර භාවිතයෙන් ඔයිස්ටර් බිම්මල් වගා කරමු E සි த පිඳුරු බිම්මල් මාතෘ බීජ වලින් විකුණුම් බීජ සාදා ගැනීම E සි த සූකිරි බිම්මල් E සි த E සි த E සි த වෙනත් මී මැස්සන්ට වැළදෙන වෛරස් රෝගී තත්ත්වයන් E සි த අඩු පිරිවැයකින් ගුණාත්මක බීජ අර්තාපල් නිෂ්පාදනය කිරීම E සි த අර්තාපල් කුළුණු මගින් G1 හා G2 බීජ නිෂ්පාදනය E සි த බීජ අර්තාපල් නිෂ්පාදනය සරල ද්රව වගා පද්ධතියක් E සි த එළවළු වගාවේ ප්රධාන වල් පැළෑටි E සි த ආයතනික කාර්යභාරය E සි த E සි த E සි த E සි த