- ලිපිනය: බතලගොඩ, ඉබ්බාගමුව, ශ්රී ලංකාව
- විද්යුත් තැපෑල: rrdi@doa.gov.lk
- දුරකථන අංකය: +94 372 258561
- ෆැක්ස් : +94 372 259881
වී ප්රභේද
Bg 304
ප්රභේදයේ නම | : Bg 304 |
හඳුන්වාදුන් වර්ෂය | : 1993 |
පෙළපත | : Co 10/IR 50//84-1587/Bg 731-2 |
සාමාන්ය අස්වැන්න | : හෙක්ටයාරයකට ටොන් 4.7 |
අස්වනු නෙලීමට ගතවෙන කාලය | : දින 85 වියලි කලාපය, දින 89 තෙත් කලාපය |
වැඩුනු ශාකයේ උස | : සෙ: මී: 68.0 |
පත්ර කොලපුවේ වර්ණය | : සෙ: මී: 68.0 |
නිර්දේශය | : සාමාන්ය ප්රදේශවල වගාව සදහා |
ධාන්යය වල ගුණාංග
වී බුසලක බර | 20.1 kg |
වී ඇට 1000 ක බර | 23.5 g |
වී කෙටීමෙන් පසු පෑහීමට පෙර සහල් ප්රතිශතය (බර අනුව) | 77.70% |
පාහින ලද සහල් ප්රතිශතය (බර අනුව) | 74.10% |
නොකැඩුණු සහල් ප්රතිශතය (බර අනුව) | 64.90% |
ධාන්යයේ හැඩය | දිගු මධ්යම වටකුරු |
සහලේ වර්ණය | සුදු |
ඇමයිලොස් ප්රතිශතය | ඉහළ / අතරමැදි |
ජෙලටිනීකරන උෂ්ණත්වය | අතරමැදි |
ධාන්යයේ අවපැහැ ස්වභාවය | නැත |
රෝග සහ පළිබෝධ වලට ප්රතිරෝධීතාවය
රෝගය / පළිබෝධකයා | ප්රතිරෝධතා මට්ටම |
කොළ පාළුව රෝගය | ග්රාහී විය හැකිය |
බැක්ටීරියා කොළ අංගමාරය | මධ්යස්ථව ග්රාහී විය හැකිය |
ගොයම් මැක්කා | ප්රතිරෝධී වේ |
දුඹුරු පැළ කීඩෑවා | මධ්යස්ථව ප්රතිරෝධී වේ |
ධාන්යය වල ගුණාංග
වී බුසලක බර | 20.1 kg |
වී ඇට 1000 ක බර | 23.5 g |
වී කෙටීමෙන් පසු පෑහීමට පෙර සහල් ප්රතිශතය (බර අනුව) | 77.70% |
පාහින ලද සහල් ප්රතිශතය (බර අනුව) | 74.10% |
නොකැඩුණු සහල් ප්රතිශතය (බර අනුව) | 64.90% |
ධාන්යයේ හැඩය | දිගු මධ්යම වටකුරු |
සහලේ වර්ණය | සුදු |
ඇමයිලොස් ප්රතිශතය | ඉහළ / අතරමැදි |
ජෙලටිනීකරන උෂ්ණත්වය | අතරමැදි |
ධාන්යයේ අවපැහැ ස්වභාවය | නැත |
රෝග සහ පළිබෝධ වලට ප්රතිරෝධීතාවය
රෝගය / පළිබෝධකයා | ප්රතිරෝධතා මට්ටම |
කොළ පාළුව රෝගය | ග්රාහී විය හැකිය |
බැක්ටීරියා කොළ අංගමාරය | මධ්යස්ථව ග්රාහී විය හැකිය |
ගොයම් මැක්කා | ප්රතිරෝධී වේ |
දුඹුරු පැළ කීඩෑවා | මධ්යස්ථව ප්රතිරෝධී වේ |