- த
- ලිපිනය: බතලගොඩ, ඉබ්බාගමුව, ශ්රී ලංකාව
- විද්යුත් තැපෑල: rrdi@doa.gov.lk
- දුරකථන අංකය: +94 372 258561
- ෆැක්ස් : +94 372 259881
- தமிழ்
මෙම වෙබ් පිටුව සැකසෙමින් පවතී…
එතෙක් මෙහි ඉංග්රීසි බසින් ඇති වෙබ් පිටුව වෙත පහත සබැදිය මගින් යොමු වන්න.
ආර්. ආර්. ඩී. අයි. වී ප්රභේද
ඒ. ටී. 353
වී ප්රභේදයේ නම: ඒ. ටී. 353
නිර්දේශීත වර්ෂය: 1992
පෙලපත: බී. ජී. 94-1(R) /බී. ජී. 400-1//බී. ජී. 94-1
සාමාන්ය අස්වැන්න: හෙක්ටයාරයකට ටොන් 5.2
අස්වනු නෙලීමට යන කාලය: දින 90
ශාක උස: සෙ: මී: 80.0
පත්ර කොලපුවේ වර්ණය: කොළ
නිර්දේශය: Acid saline condition in Nilwala region
ධාන්ය ගුණාත්මක ලක්ෂණ
නොපාහින ලද සහල් ප්රතිශතය | 78.30% |
පාහින ලද සහල් ප්රතිශතය | 72.60% |
නොකැඩුණු සහල් ප්රතිශතය | 67.80% |
ඇමයිලොස් ප්රමාණය | ඉහළ |
ජෙලටිනීකරන උෂ්ණත්වය | පහළ |
වී ඇට 1000 ක බර | 24.1 g |
ධාන්යයේ හැඩය | දිගු මධ්යම වටකුරු |
සහලේ වර්ණය | රතු |
බුසලක බර | 19.2 kg |
කහ පැහැයට හුරු දුඹුරු පැහැ ස්භාවය | නැත |
පළිබෝධ සහ රෝග සඳහා ප්රතිරෝධය
කොළ පාළුව රෝගය | බැක්ටීරියා කොළ අංගමාරය | ගොයම් මැස්සා | දුඹුරු පැළ කීඩෑවා |
මධ්යස්ථව අවදානමට ලක්විය හැකි | අවදානමට ලක්විය හැකි | මධ්යස්ථව ප්රතිරෝධී වේ | මධ්යස්ථව අවදානමට ලක්විය හැකි |
ධාන්ය ගුණාත්මක ලක්ෂණ
නොපාහින ලද සහල් ප්රතිශතය | 78.30% |
පාහින ලද සහල් ප්රතිශතය | 72.60% |
නොකැඩුණු සහල් ප්රතිශතය | 67.80% |
ඇමයිලොස් ප්රමාණය | ඉහළ |
ජෙලටිනීකරන උෂ්ණත්වය | පහළ |
වී ඇට 1000 ක බර | 24.1 g |
ධාන්යයේ හැඩය | දිගු මධ්යම වටකුරු |
සහලේ වර්ණය | රතු |
බුසලක බර | 19.2 kg |
කහ පැහැයට හුරු දුඹුරු පැහැ ස්භාවය | නැත |
පළිබෝධ සහ රෝග සඳහා ප්රතිරෝධය
කොළ පාළුව රෝගය | මධ්යස්ථව අවදානමට ලක්විය හැකි |
බැක්ටීරියා කොළ අංගමාරය | අවදානමට ලක්විය හැකි |
ගොයම් මැස්සා | මධ්යස්ථව ප්රතිරෝධී වේ |
දුඹුරු පැළ කීඩෑවා | මධ්යස්ථව අවදානමට ලක්විය හැකි |