NAICC – Publications-Agriculture Books – Sinhala

National Agriculture Information and Communication Centre

ලිපිනය : ගන්නෝරුව,පේරාදෙනිය,ශ්‍රි ලංකා

දු.ක :  +94 812 030040/41/42/42

 

විද්යුත් තැපෑල : naicc@doa.gov.lk

ෆැක්ස් :  +94 812 030048

National Agriculture Information and Communication Centre

ලිපිනය : ගන්නෝරුව,පේරාදෙනිය,ශ්‍රි ලංකා

විද්යුත් තැපෑල : naicc@doa.gov.lk

දු.ක :  +94 812 030040/41/42/43

 

Fax : +94 812 030048

ලිපිනය : ගන්නෝරුව,පේරාදෙනිය,ශ්‍රි ලංකා

විද්යුත් තැපෑල : naicc@doa.gov.lk

දු.ක :  +94 812 030040/41/42/43

 

ෆැක්ස් :  +94 812 030048

කෘෂිකාර්මික පොත්

කෘෂිකාර්මික පොත්

1.  ගෙවතු වගාව
1.  කාබනික පොහොර සකසා ගනිමු
2.  කාබනික පොහොර භාවිතය
1.  කෘෂි මාර්ගෝපදේශනය
2.  එළවළු හා පලතුරු සඳහා ශීත දාම කළමනාකරණය

2022

1. කෙසෙල් වගාව

2.  අලිගැටපේර

2004-2021

 1.  අලිගැටපේර

2.  ඩ්‍රැගන් ෆෘට්
3.  දූරියන්
4.  පලතුරු බෝග
5.  මිදි වගාව

6.  අඹ වගාව

7.  මැංගුස් වගාව

8.  පැපොල්

9.  පැෂන් පෘට්

10.  පෙයාර්ස් වගාව

11.  අන්නාසි වගාව

12.  කෙසෙල් වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
13.  කොමඩු වගාව
14.  පැපොල් වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

15.  පේර වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

16.  අඹ වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

 

17.  අන්නාසි වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

18.  කෙසෙල් වගාවට වැළදෙන ප්‍රධාන රෝග සහ පලිබෝධ හානි

19.  පලතුරු හා මල් වගා බෝග වල ව්‍යවසාය අයවැය

20.  අඹ/පැපොල් හා අන්නාසි වගාවන්ට වැලදෙන රෝග පළිබෝධ හඳුනාගැනීම හා පාලනය
21.  නීරෝගී කෙසෙල් පැළ නිෂ්පාදනය
22.  ඌනභාවිත පලතුරු
23.  වාණිජ පලතුරු උයන් කළමනාකරණය
24.  රඹුටන් වගාව
25.  උසස් තත්ත්වයේ පලතුරු වෙළඳපලට

26.  කොස් වගාව (නව සංස්කරණය)

1.  කරවිල වගාව
2.  බටු වගාව
3.  එළවළු වගාවේ ඒකාබද්ධ පළිබෝධ පාලනය
4.  එළවළු වගාව (නව සංස්කරණය)
5.  පස් රහිත වගාව
6.  කාබනික එළවළු වගාව – නව
7.  එළවළු වගාව
8.  එළවළු අස්වනු නෙලීම හා පසු අස්වනු කළමණාකරණය
1.  අර්තාපල් වගාවේ බැක්ටීරියා හිටුමැරීම
2.  අර්තාපල් වගාවේ රෝග හඳුනාගැනීම හා පාලනය
3.  හයිඩ්‍රොපොනික් සහ ඒරොපොනික් ක්‍රමය භාවිතා කරමින් අර්තාපල් පූර්ව මූලික බීජ නිෂ්පාදනය සඳහා අත්පොත
4.  අල බෝග ආශ්‍රිත ආහාර වට්ටෝරු
5.  දේශීය අල බෝග
1.  ලොකුළුණු වගාව – 2018
2.  රතුළූණු වගාව
3.  ලොකුළුණු වගාව
4.  ලොකු ළුෑණු බීජ නිෂ්පාදනය
5.  මිරිස් වගාව
6.  අතිරේක ආහාර බෝග වල රෝග පාලනය
7.  ක්ෂේත්‍ර බෝග වල රෝග, පළිබෝධ හා පෝෂක ඌනතා හඳුනාගැනීමේ අත්පොත
8.  ශ්‍රී ලංකාවේ ළූණු අංශය වැඩිදියුණු කිරීම සඳහා වූ කොපියා ව්‍යාපෘතියේ දායකත්වය පිළිබඳ සම්මන්ත්‍රණය
9.  ක්ෂේත්‍ර බෝගවල කෘමි පළිබෝධ හා මයිටා හානි
10.  මාෂ බෝග
11.  රළු ධාන්‍ය ආහාර පාරිභෝජනය කරමු
12.  වැඩි අස්වැන්නක් සඳහා දේශීය දෙමුහුම් මිරිස් වගාව
13.  බඩඉරිඟු වගාව
14.  ගුණාත්මක ලොකු ළුෑණු බීජ නිෂ්පාදනය- 1

 

15.  ගුණාත්මක මිරිස් බීජ නිෂ්පාදනය
1.  බිම්මල් වගාව
2.  බ්ම්මල් වගාව (නව සංස්කරණය)
3.  ශ්‍රී ලංකාවේ බිම්මල් නිෂ්පාදනය සඳහා යෝග්‍ය තාක්ෂණය
1.  වී වගාවට වැලදෙන රෝග
2.  පරිසර හිතකාමී කාබනික වී ගොවිතැන
3.  වී වගාවේ කෘමි හා වෙනත් පළිබෝධ හානි
4.  වී වගාව
5.  වී වගාවේ පොහොර නිර්දේශය
6.  සහල් කොන්ග්‍රසය 2010
7.  ශ්‍රී ලංකාවේ සහල් බෙදා හැරීමේ ව්‍යාප්තිය – 2015
8.  ශ්‍රී ලංකාවේ සහල් බෙදා හැරීමේ ව්‍යාප්තිය – 2016
1.  මී මැසි පාලනය
2.  මී මැසි පාලන ක්ෂේත්‍ර අත්පොත

 1.  පේර වගාව

2.  පැපොල් වගාව

3.  අන්නාසි වගාව

4.  අඹ වගාව
5.  කෙසෙල් වගාව
6.  තක්කාලි වගාව
7.  බණ්ඩක්කා වගාව
8.  මෑ වගාව
9.  ගෝවා වගාව
10.  වම්බටු වගාව

 1.  පේර වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

2.  පැපොල් වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

3.  අන්නාසි වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්

4.  අඹ වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
5.  කෙසෙල් වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
6.  ගොටුකොළ වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
7.  කරවිල, පතෝල හා වැටකොළු සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
8.  මෑ වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
9.  සොලනේසි කුලයේ බෝග වගාව සඳහා යහපත් කෘෂිකාර්මික පිළිවෙත්
1. ගොවිපල යන්ත්‍රෝපකරණ
1.  ආරක්ෂිත කෘෂිකර්මාන්තය-2013
2.  ආරක්ෂිත කෘෂිකර්මාන්තය- 2022
1.  Agstat (Volume: XV) – 2018
2.  Agstat (Volume: XVI) – 2019
3.  Agstat (Volume: XVII) – 2020
4.  Agstat (Volume: XVIII) – 2021
1.  කෘෂිකාර්මික භෝග වගා කිරීමේ පිරිවැය 2017 යල
2.  කෘෂිකාර්මික භෝග වගා කිරීමේ පිරිවැය 2018 යල
3.  කෘෂිකාර්මික භෝග වගා කිරීමේ පිරිවැය 2017/2018 මහ

2020

1.  Azolla

2000-2019

1.  කෘෂි තාක්ෂණ තොරතුරු පත්‍රිකා ලුහුඬින්
2.  දේශගුණික විපර්යාසයන් සහ කෘෂිකාර්මික අනුගතවීම්
3.  වාර්ෂික වාර්තාව 2016 SEPC
4.  ගෙවතු සැලසුම් කිරීම සඳහා උපදෙස්
5.  ගොවිබිමට සරිලන යන්ත්‍රෝපකරණ
6.  GIAHS in Sri Lanka – Traditional Food in Cascaded Tank-Village Systems
7.  සෞඛ්‍යාරක්ෂිත හා ගුණාත්මක නැවුම් පලතුරු හා එළවළු නිෂ්පාදනය
8.  ශාක ජාන සම්පත් සුරැකීම සඳහා සමෘද්ධිය
9.  ශාක යුෂ විශ්ලේෂණ කට්ටල ආධාරයෙන් ස්ථානීය පොහොර නිර්දේශ කිරීම
10.  තවාන් කළමනාකරණය
11.  පැලෑටි පරීක්ෂණ කට්ටලය භාවිතා කරමින් අඩවි විශේෂිත පොහොර නිර්දේශය (SSFR)
12.  පාංශු පරීක්ෂණ කට්ටලය භාවිතා කරමින් අඩවි විශේෂිත පොහොර නිර්දේශය (SSFR)
13.  කොම්පෝස්ට් නිෂ්පාදනය සහ ඇසුරුම් සඳහා ලැයිස්තුව
14.  නිවර්තන කෘෂිකාර්මික
15.  පළිබෝධනාශක නිර්දේශ කිරීම
16.ආහාර හා පෝෂණය තුලින් සෞඛය සම්පන්න දිවි පෙවතක්