Warning: file_put_contents() has been disabled for security reasons in /home/agridept/public_html/templates/doanew1/library/Artx/Page.php on line 18
අප ගැන

The Department of Agriculture (DOA) functions under the Ministry of Agriculture and the DOA is one of the largest government departments with a high profile community of agricultural scientists and a network of institutions covering different agro ecological regions island wide.

The objectives of the DOA are focused on maintaining and increasing productivity and production of the food crop sector for the purpose of enhancing the income and living condition of the farmer and making food available at affordable prices to the consumer. The major functions of the DOA include research, extension, production of seed and planting material, regulatory services related to plant quarantine, soil conservation and pesticides.

The management structure of DOA consists of three research institutes; Rice Research and Development Institute. Field Crops Research and Development Institute, Horticultural Crops Research and Development Institute and six technical service centers; Seed Certification and Plant Protection Centre, Seed and Planting Material Development Center, Extension and Training Centre, Socio Economics and Planning Center, Natural Resource Management Center, Progress Monitoring and Evaluation Unit together with three support services; Engineering Division, Finance Division and Administration Division.

Achieve excellence in agriculture for national prosperity

Achieve an equitable and sustainable agriculture development through development
and dissemination of improved agriculture technology

Main Functions
Seed and planting material production
Regulatory Services
  • Plant Protection Act
  • Soil Conservation Act
  • Control of Pesticide Act
  • Seed Act

කෘෂිකර්ම අධ්‍යක්ෂ ජනරාල්

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව,


දුරකථන අංක : 0094-81-2386484
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2388333

  ආචාර්ය ඩබ්.එම්.ඩබ්. වීරකෝන්

ඊ මේල් : dgagriculture@gmail.com


අතිරේක අධ්‍යක්ෂ ජනරාල් (සංවර්ධන)

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව,

දුරකථන අංක :(+94) 0812 388 030

ෆැක්ස් අංක   : (+94) 0812 387 405

ඩබ්.ඒ.ජී. සිසිර කුමාර මහතා

ඊ මේල් : sisira1958@gmail.com

අතිරේක අධ්‍යක්ෂ ජනරාල් (පර්යේෂණ)

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව, පේරාදෙණිය.

දුරකථන අංක : (+94) 0812 387 576

ෆැක්ස් අංක   : (+94) 0812 388 696

ආචාර්ය ආර්.එස්.කේ. කීර්තිසේන

ඊ මේල් :

අතිරේක අධ්‍යක්ෂ ජනරාල් (පාලන )

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව

දුරකථන අංක : (+94) 0812 388 181

ෆැක්ස් අංක : (+94) 0812 388 042

 එච්. පී. ඩී. සරත්චන්ද්‍ර මහත්මිය

ඊ මේල් : diradminagri@sltnet.lk

අධ්‍යක්ෂ ( වී පර්යේෂණ හා සංවර්ධන )

වි පර්යේෂණ හා සංවර්ධන ආයතනය,

බතලගොඩ, ඉබ්බාගමුව

දුරකථන අංක: (+94) 0372 258 560

(+94) 0372 258 561

ෆැක්ස් අංක : (+94) 0372 259 881

ආචාර්ය ඩී.එම්.ජේ.බී. සේනානායක මයා ඊ මේල් : rice@sltnet.lk


අධ්‍යක්ෂ (උද්‍යාන බෝග පර්යේෂණ හා සංවර්ධන )

උද්‍යාන බෝග පර්යේෂණ හා සංවර්ධන ආයතනය

ගන්නෝරුව, පේරාදෙණිය.

දුරකථන අංක:(+94) 0812 388 011/(+94) 0812 388 012

ෆැක්ස් අංක : (+94) 0812 388 234

ආචාර්ය ප්‍රියන්ත වීරසිංහ මහතා

ඊ මේල් : prisinghe@gmail.com 

අධ්‍යක්ෂ (පළතුරු බෝග පර්යේෂණ හා සංවර්ධන)

පළතුරු බෝග පර්යේෂණ හා සංවර්ධන මධ්‍යස්ථානය ,කනන්විල‍, හොරණ.

දුරකථන අංක : (+94) 0342 261 323

ෆැක්ස් අංක : (+94) 0342 261 323

ආචාර්ය පී.ඩබ්. අලහකෝන් මිය ඊ මේල් : doadfrd@gmail.com

අධ්‍යක්ෂ (ස්වාභාවික සම්පත් කළමණාකරණය )

ස්වාභාවික සම්පත් කළමනාකරණ මධ්‍යස්ථානය ,

සරසවි මාවත පේරාදෙණිය

දුරකථන අංක : (+94) 0812 388 355 )

ෆැක්ස් අංක : (+94) 0812 388 355 )

ආචාර්ය එච්.එස්.එස්.ඒ. සිල්වා මහතා

ඊ මේල් : nrmcdoa@sltnet.lk

අධ්‍යක්ෂ (ක්ෂේත්‍ර බෝග පර්යේෂණ හා සංවර්ධන)

ක්ෂේත්‍ර බෝග පර්යේෂණ හා සංවර්ධන මධ්‍යස්ථානය , මහ ඉලුප්පල්ලම.

දුරකථන අංක : 0094-25-2249177
ෆැක්ස් අංක : 0094-25-2249132

ඩබ්.ඒ.කේ. කරුණාතිලක මහතා

ඊ මේල් : wirasing@yahoo.com

අධ්‍යක්ෂ (සමාජ ආර්ථික සහ සැලසුම්)

සමාජ ආර්ථික සහ සැලසුම් මධ්‍යස්ථානය,

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව,

දුරකථන අංක : 0094-81-2388081
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2388798

ආචාර්ය ආර්.එම්. හේරත් මහතා

ඊ මේල් : herath.rasnayaka1@gmail.com

අධ්‍යක්ෂ (ව්‍යාප්ති හා පුහුණු)

ව්‍යාප්ති හා පුහුණු අංශය,

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව,පේරාදෙණිය.

දුරකථන අංක : 0094-0812388098
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2378403

අමල් අනුරප්‍රිය මහතා

ඊ මේල් : directoretc.doa@gmail.com


අධ්‍යක්ෂ ( බීජ සහතික කිරීමේ හා පැළෑටි සංරක්ෂණ )

බිජ සහතික කිරිම් හා පැලෑටි සංරක්ෂණ මධ්යස්ථානය ,ගන්නෝරුව, පේරාදෙණිය.

දුරකථන අංක : 0094-81-2388044
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2388077
ඊ.එම්.ඩී.එස්. නලීන් ඒකනායක මහතා ඊ මේල් : dadmatale97@gmail.com
  අධ්‍යක්ෂ (බීජ හා හා රෝපණ ද්‍රව්‍ය සංවර්ධන මධ්‍යස්ථානය)
බීජ හා හා රෝපණ ද්‍රව්‍ය සංවර්ධන මධ්‍යස්ථානය, පේරාදෙණිය.
දුරකථන අංක : 0094-81-2388100
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2388106
කේ.ඩී. පුෂ්පානන්ද මහතා ඊ මේල් : pushpanandak@yahoo.com
  අධ්‍යක්ෂ (තොරතුරු හා සන්නිවේදන)

ජාතික කෘෂිකර්ම තොරතුරු හා සන්නිවේදන මධ්‍යස්ථානය ,

ගන්නෝරුව ,පේරාදෙණිය.

දුරකථන අංක : 0094-81-2030040
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2030048
 එස්. පෙරියසාමි මහතා
ඊ මේල් :


අධ්‍යක්ෂ (පාලන)
කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව
දුරකථන අංක : 081-2386485/ 071-4909796
ෆැක්ස් අංක :
පී.එම්.ඩී.ඩබ්.ඩී. පල්ලාවල මයා ඊ මේල් : wenushapal@yahoo.com  


අධ්‍යක්ෂ (ආයතන)
කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව
දුරකථන අංක : 081-2386487/ 071-8884545
ෆැක්ස් අංක :
කේ.ජී.එස්.පී. කළුආරච්චි මයා ඊ මේල් : samankgsp@gmail.com  

පී. රාජපක්ෂ මිය
Chief Engineer
Engineering Division, Department of Agriculture
P.O Box 1, Peradeniya, Sri Lanka.
දුරකථන අංක : 0094-81-2388155
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2388155
ඊ මේල් : ce@agridept.gov.lk


Chief Accountant
Finance Division, Department of Agriculture
P.O Box 1, Peradeniya, Sri Lanka.
දුරකථන අංක : 0094-81-2387404
ෆැක්ස් අංක : 0094-81-2388149

ආර්.පී ප්‍රේමරත්න මහතා

ඊ මේල් :

කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුවේ බදවා ගැනීමේ පටිපාටිය

වැඩිවිස්තර සදහා

නීති නිලධාරි තනතුර සදහා බදවා ගැනීමේ පරිපාටිය
කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුවේ ක්ෂේත්‍රගත /කාර්යාලගත නිළධාරී ඛණ්ඩ 1 සදහා බදවා ගැනීම (MN-6)

MN-1 part 1 MN-1 part 2

MN-3 Part 1 MN-3 Part 2

PL 1 PL 2

MT 1 MN 7

කෘෂිකර්ම සේවා ව්‍යවස්ථාව


1 වැනි සංශෝධනය

ශ්‍රී ලංකා කෘෂිකර්ම සේවයේ ස්ථානමාරු පටිපාටිය 2015

රාජ්‍ය පරිපාලන චක්‍රෙල්ඛ 21/ 2011 අනුව ශ‍්‍රී ලංකා කෘෂිකර්ම සේවයේ නිලධරයන්ගේ ස්ථානමාරු පටිපාටිය ක්‍රියාත්මක කරනු ලැබේ ඒ අනුව එම ස්ථාන මාරු සිදුකරන ආකාරය පහත දැක්වේ

To download this document click this PDF icon

Sri Lanka Agricultural Service Class I , II/I and II/II Seniority List

Sri Lanka Agriculture Service class I Officer's, class II /I and Class II/II Officer's seniority list up to 2012.09.30 was published. To download this document click this PDF icon


Class I   Class II/I   Class II/II